Möte med Gästabudsstaden

Hej alla, förra veckan träffade jag Gästabudsstaden. Det är alltid trevligt att komma dit. Här kommer en liten sammanfattning.

Regeringens förordning

Mitt förra inlägg gällde en mycket lovande förordning som regeringen presenterade i mitten på januari. Nu har det visat sig att pressreleasen sakna de delar som visar vem/vilka som skulle kunna få bidrag. Efter diskussion med Post- och telestyrelsen som ska hantera dessa så kommer denna förordningar bara beröra ca 200 fastigheter i hela Sverige. Vi kommer inte kunna dra nytta av denna. Jag har därför tagit bort det inlägget.

Bidrag

Äntligen har Länsstyrelsen kommit ut med information kring bidrag. Sörmland har 30 miljoner i potten. Vi vet redan att bidragsdelen av investeringen kommer bli 40% mot tidigare 60% respektive 75%. Sedan väntade vi på hur det skulle se ut i övrigt. Nu vet vi att  tilldelningen kommer ske på samma premisser som förra gång. Det innebär t.ex. att vi måste få till 100% anslutning av fastigheterna där det finns folkbokförda personer i annars kommer vi inte få bidrag.

Ansökningarna ska vara inne senast 31 mars och beslut förväntas före semestern. Gästabudsstaden kommer att ansöka om bidrag för vårt område, de håller på just nu att se hur gränserna ska dras, de behövs minst 200 anslutningar per projekt och vi har drygt 100 av dessa så området måste utökas. De kommer också söka för 1-2 andra områden. Detta gör att vi inte bara konkurrerar med övriga kommuner i Sörmland om pengarna utan också med andra områden i Nyköping.

Anmälan

Gästabudsstaden ser gärna att ni alla gör förhandsbeställningar på deras hemsida. Detta så de kan se i deras system vilka som vill ha. När vi sedan vet vad kostnaden blir kommer det bli dags för avtal och då tar ni slutgiltigt beslut. Tyvärr kan inte jag lämna över de 99 intresseanmälningar jag har pga. Personuppgiftslagen. Men ni får gärna meddela mig när ni anmält er till Gästabudsstaden så kan jag påminna de som inte har gjort det.

Beställning kan ni göra här.

Detta innebär också att jag kommer ta bort möjligheten till intresseanmälan på denna sida och hänvisa till Gästabudsstaden.

2 reaktioner till “Möte med Gästabudsstaden”

  1. Anders Schagerberg Svara

    Betyder detta att man måste ha en person boendes på en adress för att det ska vara bidragsgivande? Dvs, om jag i första hand vill ansluta en sommarstuga – kommer det då inte kunna gå?

    • Roger InläggsförfattareSvara

      Jodå, du kommer att få bidrag och kunna ansluta dig. Det jag skrev om handlar om att överhuvudtaget få bidrag för hela projektet, då gäller kravet att minst 200 fastigheter med folkbokförda på ansluter sig, sedan får det gärna vara fler fastigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 2 =